View What? in a larger map

Ecologie

În ultima vreme citesc, şi vizionez tot mai multe lucruri legate de acest subiect. Ştiu de mult ce e aia încălzire globală, şi ce efecte are. Ştiu cât e de periculosă şi cât e de iminentă.

Totuşi rămân şocat când aflu că mai sunt persoane care nu ştiu exact cu ce se mănâncă asta. Ce este încălzirea globală? Răspunsul la întrebarea asta şi nişte filmuleţe vă aşteaptă să citiţi în continuare.

Ce este încălzirea globală? Nu trebuie să fi doctor în ştiinţele naturii ca să înţelegi la ce se referă.

Încălzirea Globală e un fenomen, care a început în ultimele decenii. Pe scurt ea se referă la ridicarea temperaturii globale cu câteva grade. Dar, aceste câteva grade, produc schimbări catastrofale.
Cum s-a produs: O dată cu industrializarea puternică pe care omul a făurit-o, a crescut şi poluarea şi mai ales emisiile mari de CO2 (dioxid de carbon). Acest gaz, s-a ridicat în atmosfera Terrei şi a creat un fel de strat protector, precum pereţii unei sere. În acelaşi timp din cauza poluării, stratul de ozon a fost distrus. Aceste două lucruri crează aşa numitul "efect de seră". Căldura soarelui pătrunde mai uşor prin atmosferă nefiind oprită de stratul de ozon, iar când este reflectată înapoi este oprită de stratul de CO2 fapt care ţine căldura în atmosferă.
Ce se întâmplă: Din cauza temperaturii mai ridicate, calota glaciara se topeşte ameninţător de repede, şi asta cauzează dispariţia a mii de speci de animale, şi moartea a mii de oameni. (stai puţin şi încearcă să numeri până la o mie să înţelegi ce înseamnă asta)

Asta a fost o scurtă definiţie a încălzirii globale, dar acest efect are zeci, sute dacă nu mii de alte implicaţii care toate ne pun în pericol viaţa noastră şi a copiilor nostrii.

Peste tot în lume semnale de alarmă se trag pentru a conştientiza populaţia asupra acestui fenomen. Sper doar să ne trezim destui în timp util.

Azi am văzut documentarul Home(2009) un film foarte bine realizat despre tot ce se întâmplă acum în lume din cauza încălzirii globale, explicat pe îndelete. Nu e unul dintre documentarele tragice, e unul dintre documentarele documentate.
Vi-l recomand din suflet şi sper să înţelegeţi ceva din el.
Vă recomand şi să citiţi http://greenblog.descopera.ro şi să vedeţi următoarele două filmuleţe.




4 răspunsuri:

mica rectificare:


- CO2 nu formeaza o bariera, nu transforma Terra intr-un bubble :). CO2 este un gaz dispersat in atmosfera, care retine mai multa caldura, iar datorita cantitatii sale in ce in ce mai ridicate... EVRIKA! ( nu se poate ca razele reflectate sa se loveasca de stratul de CO2 si astfel sa se creeze incalzirea: daca se lovesc de CO2, cum au trecut de el?)

P.S.
Un post bun, si un subiect fierbinte care ar trebui sa ne faca sa actionam. Inscrieti-va in organizatiile de profil!

@wormiex foarte bine zis, aparent m-am incurcat si eu.

o sa incerc sa fac mai incolo (dupa bac) un post in care sa spun ce ar trebui sa faci efectiv, pentru ca toata lumea iti spune doar de problema nimeni nu te invata sa o combati sau ameliorezi.

daca in urmatorul post vrei sa ne spui sa nu construim fabrici/uzine/etc e ok, pentru ca acela e principalul factor de poluare. degeaba ne luam de mana 10/50/100 de oameni, ne aruncam frigiderele,parfumurile,masinile si revenim la epoca de piatra pentru ca e nesemnificativ si insesizabil in raport cu marile combinate/uzine/blabla. Asadar problema nu o combati la nivelu asta...ci o combati prin legi si decrete la nivel european(UE)/global.

oricum e o chestiune de timp (cativa zeci de ani) pana vom evolua de la type 0 civilization la type 1 civilization. ceea ce conteaza e daca ne vom autodistruge pana atunci(prin poluare/nuclear war/etc) sau nu. Si daca ajungem type 1, poluarea chiar nu mai conteaza :D

see more here:
http://www.youtube.com/watch?v=V7FVjATcqvc

Hai sa auzim si alte teorii. Uite, aveti aici o teorie care neaga influenta CO2 asipra incalzirii globale.

Se pare ca totul este cu un substrat politic.

Filmul: http://blip.tv/file/2251721/