View What? in a larger map

Cum să agăţi: Standarde

Primul lucru la care greşeşte majoritate lumii sunt standardele.
Aici se greşeşte în două feluri:

  1. Tu ai standarde prea ridicate

  2. Tu nu te ridici la standardele lor

Prin ce se definesc standardele?
Altă întrebare pentru clasa I. Ca să îţi răspund cel mai uşor am să te întreb nişte lucruri prin care să îţi dai singur seama. Ce cauţi tu la el/ea? Ce văd ceilalţi când te văd?

Formula e simplă, standardele la care te ridici tu, trebuie să fie mai mari sau egale cu cele pe care le cauţi în el/ea. Pentru că fiecare dintre noi vrea ca partenerul său să fie un om bun. Şi nu este persoană căreia să nu îi placă să se mândrească cu partenerul şi să atragă priviri.

Cum vezi standardele la alţi?
Cel mai uşor dă o fugă până la mall. Nu ca să te uiţi la piţipoance şi cocalari, frezaţi sau trenderi. Ci ca să vezi sute de standarde de nivele diferite. O să vezi oameni comozi, oameni de afacere, piţi, fete/femei care se aranjează şi alţii care exagerează. Acolo poţi să mergi şi să judeci. Uităte la cei care întorc priviri. O să observi o chestie foarte importantă: arată bine, şi sunt îngrijiţi.

De ce să îmi ridic standardele la care sunt eu acum?
Pentru mai multe motive:
  1. Pentru tine!

  2. Ăsta este cel mai important motiv. Pentru ca tu să devi o persoană mai bună, să începi să te priveşti cu alţi ochi, şi să te poţi uita tot timpul de unde ai plecat şi câte ai schimbat la tine.

  3. Pentru prieteni tăi

  4. Pentru că şi ei merită să stea la masă sau să se plimbe cu o persoană mai bună.

  5. Pentru cel/cea pe care vrei să îl/o cucereşti

Chiar dacă tu crezi că anumite lucruri nu se văd sau că sunt neimportante, fiecare detaliu contează foarte, foarte mult. De la cum te îmbraci la cum miroşi, manichiura, cât de mult te îngrijeşti, cum vorbeşti şi gesturi faci. Tu probabil nu le vezi, dar restul le observă, şi mai ales fetele. Şi dacă nu le observă conştient, anumite imagini are corpului, ale aspectului şi tonul pe care spui lucruile intră în subconştient şi de acolo îşi spun cuvântul.



Cum să fac asta?
Aici e grosul subiectului. Sunt multe lucrui pe care le poţi face şi pe care trebuie să le faci dacă vrei cu adevărat să evoluezi.
  1. Crează-ţi o rutină

  2. La ce mă refer prin asta? La o serie de lucruri pe care ar trebui să le faci zilnic în fiecare dimineaţă şi oridecâte ori este nevoie.

    1. Duş

    2. Zilnic şi fără excepţii. Înainte să îţi începi ziua fă asta. Te vei simţi tu mai bine, mai revigorat şi lumea va observa.

    3. Spălatul pe dinţi
    4. Evident important. Şi nu suntem la Colgate să îţi spun că trebuie să o faci de 3 ori pe zi. Important e 1 dată dimineaţa, de preferat şi seara.

    5. Deodorantul
    6. Nu trebuie să lipsească niciodată. Miroşi mai bine, nu transpiri aşa tare şi denotă despre tine că te îngrijeşti. Niciodată să nu dai cu deodorant pe pielea nespălată, într-o oră o să puţi mai rău ca înainte.

    7. Hainele

    8. Aici vă dau detalii într-un post viitor.


    Un exemplu de rutină ar arăta aşa:
    Te trezeşti, şi nu mai stai în pat să te freci la ochi, nu te ajută cu nimic, eventual faci conjunctivită. Te ridici din pat şi primul lucru îţi deschizi geamul, larg. Mergi la baie şi te uşurezi, apoi intri direct la duş. Fierbinte sau rece oricum te va revigora, după ce te-ai spălat, te dai cu deodorant, mai faci restul lucrurilor pe care le ai de făcut (într-un post viitor o să explic exact cum ar trebui să fie rutina de curăţenie). Apoi te speli pe dinţi. Când intri înapoi în cameră intri într-un aer curat şi proaspat, răcoros care te va trezi şi te va face să te simţi mai bine. Zâmbeşte şi gândeşte-te câte ai făcut deja pentru tine, şi pentru ceilalţi. Apoi te îmbraci şi apoi ia o pauză de câteva secunde. Şi planifică-ţi cât poţi ziua.


  3. Fi atent la detalii

  4. Pentru că detaliile contează, enorm. Nu îţi vei da seama la început, dar după o vreme o să vezi că lumea le observă. Detaliile ăstea se referă la cum te îmbraci, cum miroşi, punctualitate, limbajul folosit, gesturi, etc. Nu uita! Lucrurile mărunte contează la fel de mult ca cele mari.



  5. Învaţă

  6. Nu mă refer doar să mergi la şcoală să înveţi, mă refer să citeşti acasă pe diverse domenii. Fetelor le plac oameni inteligenţi şi culţi care îşi pot da cu părerea pe diverse arii. La fel fetelor, fiţi atente că şi voi ar trebui să ştiţi una două despre subiectele de interes ale băieţilor. Subiecte pe care ar trebui să le aprofundaţi (şi astea sunt doar exemple): Literatură română şi universală, ştiri de actualitate, istorie, geografie, filme, muzică, maşini, medicină, artă, sport (aici mă refer la toate sporturile de la golf la snooker la fotbal şi la curling), informatică, politică şi lista poate continua. Nu trebuie să fiţi aşi în toate domeniile, dar să ştiţi cât să puteţi fi siguri că nu vă faceţi de ruşine dacă vă deschideţi gura, sau că nu ştiţi nimic despre subiect. De asemenea puteţi să surprindeţi cu subiecte inedite, interesante despre care partenerul nu ştie prea multe.

  7. Hainele şi accesoriile

  8. La partea asta e prea mult de vorbit şi voi dedica alt post celor ce trebuiesc spuse. Pe scurt, îmbrăcaţi-vă mai bine decât cere situaţia ca să surpindeţi, îngrijit, curat, divers, asortat.

  9. Aspectul fizic

  10. Ai grijă ce mănânci, când mănânci şi cât mănânci. Asta merge şi la băieţi şi la fete. Băieţilor, faceţi cosuri mai uşor, nu mâncaţi gras. Fetelor nu combinati lipide cu glucide, se depune. Băieţi şi unele fete, mai uşor cu berea. (da ştiu e Beri Goale, dar nu până se vede).
    La fel şi pentru băieţi şi pentru fete, faceţi sport, mergeţi la sală sau faceţi exerciţii acasă. Probabil că şi despre asta voi vorbi mai pe larg întrun alt capitol al sfaturilor noastre.


Nu uitaţi că e foarte uşor să te transformi din Betty cea urâtă într-o prinţesă şi din broscoiul râios într-un prinţ. Nu e nevoie de magie, trebuie doar VOINŢĂ!

22 răspunsuri:

nu e in ton cu blogul, dar e un post bun. felicitari.

exemplul cu rutina de neata mi se pare extraordinar de cunoscut.

@mircea E al tau exemplul, deaia ti se pare cunoscut :))

blogul meu nu are ton (subiecte diverse remember?)

Mai tot am gasit greseli de scris...si inca o intrebare...ce plm faci cu blogul? dateline?

de ce sunteti asa rai si nu vreti sa intelegeti? Nu voi scrie doar despre asta. din cand in cand, probabil ca o data pe saptamana voi mai scrie despre un capitol din "cum sa agati" in rest voi posta normal.

si nu le luati ca pe date line. titlul e pus asa mai mult pentru SEO, continutul va ajuta pe voi ca si oameni nu pe voi ca si casanova.

interesant post...si util, mai ales la fazele cu igiena. bine ar fi daca l-ar citi cine trebuie :D

@irina, merci, dar asta e doar inceputul, la partea de igiena sunt muulte de zis o sa explic pe pasi marunti si multi intrun alt post, ceva mai incolo.

daca stii cine are nevoie de asta, trimite-i linkul ;)) hehe

de stiam ca asa se agatza fetele... :(

@alix, nu se refera exclusiv la baieti pu entru a agata fete. merge si pentru fete care agata baieti. si merge si pentru oameni cuplati deja, sau single. sunt chestii generale care fac din tine un om mai bun

E bun postul, dar fii mai atent la ortografie. Am mai gasit greseli si in alte posturi (acorda mai multa atentie cuvintelor la plural .."ii").


Probabil ca o sa scrii si tu despre asta: inca un detaliu important atat la fete, cat si la baieti, este parul. Indiferent de lungimea lui, un par murdar, neingrijit, ros sau etc, nu va atrage niciodata atentia. Categoric nu ma refer la freze intinse sau mai stiu eu ce alte coafuri, dar efectiv, pe mine cel putin, ma deranjeaza enorm cand vad pe strada fete cu parul gen "matura": incalcit, nepieptanat...si cel mai groaznic..murdar!! 10-15 minute libere dimineata cred ca avem fiecare sa ne ocupam de infatisare si par.
Si la baieti conteaza parul ingrijit. Daca parul lung e tuns ordonat, nu inseamna ca esti femeie. Intr-adevar demonstrezi ca iti pasa cum arati si ce impresie lasi, deci un par frumos (si curat!!!), chiar daca e mai lung, intotdeauna te va reprezenta. In general baietii cu parul scurt nu prea au probleme cu fire incalcite sau par murdar, dar parerea mea e ca o tunsoare cat mai simpla si aranjata (cat de cat), intotdeauna va lasa o impresie mai buna.

Cam atat am avut eu de zis :-?..sincer, tehnicile de agatare difera aproape de la o persoana la alta. Tu ai mentionat in mare parte lucrurile cele mai importante care trebuie sa le respectam, ceea ce e foarte ok.

succes pe mai departe.

:)))...*pe care trebuie sa le respectam. sorry.

@anonim, merci mult de feedback, sper sa mai revi pe aici sa commentezi ca imi place opinia ta. dar data viitoare lasa si un nume.

partea de igiena unde o sa fie inclus si parul urmeaza ceva mai incolo, dar fi linistit/a ca te voi cita cand voi scrie acel post.

cat despre greseli, cred ca imi voi angaja un editor :)) ca eu nu reuses nici cum inca sa scriu fara greseli.

Garby se pare ca ai mai multi anonimi pe blogul tau (eu fiind unul/a :P(cel/cea de la "va invidiez!" si "serenada" ;))!
In fine... Nice post! Nu ma asteptam sa gasesc topicuri de genu asta (celelalte mi se pareau asa mai "guys stuff" :P) Ei bine, m-am inselat...Nu zic ca baietii nu ar fi interesati de asemenea lucruri, ba dimpotriva, dar se apropie de genul neutru (adica si pentru unii si pentru altii)... Ceea ce e super ok. E un mic pas in a te dezvolta ;)
Poate ca numele blogului nu se prea potriveste cu ceea ce vrei tu sa faci din el. "Beri Goale" mi se pare mishto pt niste pustani de liceu(sau absolventi :P), dar dak vrei sa te dezvolti, go national, ceea ce mi se pare ca incerci tu sa faci, nu mai prea merge. Ideea este sa-ti faci un stil, niste conventii ale tale care sa te defineasca. Dar mai este timp pt asa ceva... e bine ca experimentezi si feedbackurile pe care le primesti sa le folosesti in mod constructiv. ;)
Felicitari pentru absolvire! Mult succes la BAC si la tot ce mai ai (poate admitere) si la multe posturi inainte!

L'anonime, ar trebui sa iti incepi un blog, pana si pentru simplul fapt ca ai avut geniala inspiratie sa iesi dina nonimat dandu-ti un nume de anonim, mai aparte. Asa in sfarsit nu te voi confunda cu restul de pe aici, caci pana acum doar puteam intuii ca esti tot tu dupa cum iti scriai commentariile.

De dezvoltat vreau sa ma dezvolt, din vara trec pe domeniu .ro si sub un alt nume. stay tuned.

pana e sa ajung mare, imi fac si ceva experienta din feedbackurile voastre.

merci mult l'anonime

=)found it rather condescending, Mr. Giacomo

"# Hainele

Aici vă dau detalii într-un post viitor."

da? msms :*:*

urmeaza posturi pe topicuri de gen igiena, haine, gesturi si pozitii, conversatie etc

INCREDIBIL!! (ce mult ai scris...) aveam impresia ca nu se mai termina! Un pos excelent si extrem de util. Imi aminteste de cand m-am tuns :D

Keeep it up si BRAVO! >:D<

@morningchild merci de incurajare, ne vedem acum la 11 in hard right?

E trist ca aceste lucruri elementare trebuie deprinse de pe blog. Ma gandesc: "Cui te adresezi?"

O fi vreun internaut care tocmai s-a trezit, a facut ochi si cand a citit postul asta a zis: "Sa-mi bag! Deci de la mine era mirosul..."

Nu vreau sa fiu rau, dar e un post usor pleonasmic... cu alte cuvinte, dupa ce l-am citit am avut reactia: "Dooh!" (= "evident!" in frumoasa limba romana).

Respecte!
WormieX

@worminex ma adresez celor care s-au trezit ca nu-s vazuti bine in societate si au dat un search pe google sa caute lucruri de genu.

si cititorilor care dau din greseala de blog si se regasesc. oricui e interesat. poti tu ca om care stie sa trimiti linku celor care vezi ca nu stiu.

merci de comment

cunosc persoane care ar trebui neaparat sa citeasca asta !
spor in continuare la ce faci :)

@nam idee trimite-le linku