View What? in a larger map

Crăciun vs. matematică

Luând în considerare următoarele:

1) Nu se cunosc specii de reni care pot zbura. Dar există 300000 de specii de organisme vii încă neclasificate şi, chiar dacă cele mai multe dintre acestea sunt insecte şi germeni, acest lucru nu exclude complet ca renii lui Moş Crăciun să zboare, numai că nimeni nu i-a văzut vreodată.

2) Există 2 miliarde de copii (persoane sub 18 ani) în lume. Dar din moment ce Moş Crăciun nu (pare) să se ocupe de copii musulmani, hinduşi, evrei şi budişti, fapt care reduce volumul de lucru, până la 15% din total adică 378 milioane ca populaţie de referinţă, conform statisticilor. Rata este de 3,5 copii pentru fiecare gospodărie, în cele 91.8 milioane de case. Presupunând că există cel puţin un copil bun în fiecare casă.

3) Moş Crăciun are la dispoziţie 31 de ore de la Crăciun, pentru a termina de împărţit cadourile, gândindu-ne la diferite zone de timp şi la rotaţia Pământului, presupunând că el călătoreşte de la est la vest (cea ce pare logic).

Asta ar însemna 822.6 vizite pe secundă. Acest lucru arată că pentru fiecare copil dintr-o casa cu copii buni, Moş Crăciun are 1/1000 secunde pentru a parca, a sări din sanie, a sări pe horn, a umple ciorapi, să aranjeze cadourile sub copac, să mănance orice gustări au fost lăsate, până se întorce la horn, merge înapoi în sanie şi trece la următorea casă.

Presupunând că fiecare dintre aceste 91.8 milioane opriri sunt uniform distribuite în jurul pământului acum vorbim despre 0.78 mile pe gospodărie, un total 75,5 milioane de mile pe excursie, fără a se opri pentru a face ceea ce majoritatea dintre noi trebuie să facem cel puţin o dată la fiecare 31 de ore, plus de hrănire şi etc.

Aceasta înseamnă că, sania lui Moş Crăciun este în mişcare, la 650 mile pe secundă, 3000 de ori viteza sunetului. Pentru comparaţie: cel mai rapid vehicul de pe pamant, se mişcă cu 27.4 mile pe secundă - şi renii fug cu maxim 15 mile pe oră.

4) Presupunând că fiecare copil nu primeşte nimic mai mult decât un joc Lego mic, sania va avea 321,300 tone, fără a Moşu, care este descris ca fiind supraponderal.

Avem nevoie de 214.200 de reni pentru a trage sania. Acest lucru creşte sarcina utilă şi greutatea saniei la 353430 tone. Din nou, pentru comparaţie - acest lucru este de patru ori greutatea vasului de croazieră Queen Elisabeth.

5) 353000 tone în mişcare, la 650 mile pe secundă, creează o enormă rezistenţă a aerului -asta ar încălzi reni în acelaşi mod cum se încălzesc şi navele spaţiale când intră în atmosfera terestră. Fiecare pereche de reni ar produce 14.3 cvintalioane joules de energie. Pe secundă. Fiecare.

Pe scurt, vor izbucni în flacări aproape instantaneu, expunând de reni în spatele lor focului, şi creeînd un asurzitor sonic boom. Întreaga echipa va fi vaporizată în 4.26 miimi de secundă.

Moş Crăciun între timp, va fi supus la forţele centrifuge de 17,500.06 ori mai mari decât gravitatea.

În concluzie - Dacă vreodată Moş Crăciun a existat de Craciun, e mort acum.


Preluat şi tradus de pe net. Sper că nu am făcut prea multe dezacorduri.

4 răspunsuri:

maaaarfa rau!! chiar marfa.

eu, in continuare, sustin ideea ca in engleza altfel suna (mai funny) totusi respect ideea ta incapatanata de a nu scrie in aceasta limba... bine, fie, cum vrei tu!~

hehe ma bucur ca va place

:)) sunt multe variante pe engleza, eu am tradus cea mai faina :))