View What? in a larger map

Recitalurile de la Festivalul Basarabia au fost anulate

Recitalurile trupelor Alternosfera, El-Radu, Hip-Not si Catalin Josan au fost anulate din cauza crizei financiare si a intirzierii aprobarii bugetelor institutiilor publice.

Primarul Sorin Aposu s-a aratat uimit ca basarabenii se asteptau la sume mari de bani in conditiile crizei financiare si a precizat ca toate festivalurile clujene vor fi afectate.
Editia din acest an a Festivalului "Babarabia" va fi lipsita de cel mai popular eveniment, seara de concerte cu vedete. Recitalurile fusesera anuntate pentru duminica, 29 martie, la Iulius Mall, si ii aveau ca protagonisti pe El-Radu, Hip-Not, Catalin Josan si Alternosfera. "Am fost nevoiti sa anulam concertele. Speram ca vom primi bani suficienti de la Consiliul Local si Consiliul Judetean Cluj, insa am constatat recent ca nu ne ajung si pentru concerte", a explicat pentru monitorul Nicu Leva, presedintele Grupului de Initiativa Basarabeana (GIB), organizator al evenimentului. Din cei 20.000 de lei care le-ar fi acoperit mai ales cheltuielile cu artistii, s-au ales doar cu 5.000 de lei, buni doar de afise si tricouri. "La primarie s-a spus ca este criza, ca nu mai sint fonduri prea mari pentru evenimente, iar la CJ si la ministerele unde am mai depus proiectul, ca nu ne pot finanta din cauza ca abia acum au bugetele aprobate", a mai spus Leva.

"Oare numai eu stiu ca sintem in criza?"

Deschiderea oficiala a Festivalului "Basarabia" 2009 va avea loc vineri, 27 martie, de la ora 9, in Sala de Sticla a Primariei clujene, si va continua cu o depunere de coroane la bustul lui Onisifor Ghibu. La Casa de Cultura a Studentilor (CCS) va avea loc apoi, de la ora 10, vernisajul unei expozitii de fotografie si lansarea cartii "Moldova prin ochii lui Grigore Vieru". Pe linga conferinte, un tirg de ONG-uri, manifestari sportive lansare de carte si proiectii, unde au primit gratuitati si reduceri la cheltuieli, GIB va incerca totusi sa mai organizeze si concerte cu HipNot si El Radu, in Irish & Music Pub sau Autograf, pentru ca artistii vor cinta gratuit. "Anul acesta toata lumea primeste mai putin decit cere. Oare numai eu stiu ca sintem in criza? Toate festivlurile si manifestarile de acest gen vor primi sume mai mici decit solicita. Toate sint importante, nu putem decide, de exemplu, daca TIFF-ul este mai important decit «Basarabia» sau invers", a rabufnit primarul Sorin Apostu.


Furat în întregime de aici.

Aşa gândeşte Apostu ca şi mama. "Îi criză, deci reducem orice cheltuieli care ţin de distracţie".

Doliu timpurilor bune...

1 răspunsuri:

imi vine sa iti zic ca vezi ce bine era de il votai pe candidatul meu :P macar stiam ca nu se neglijau asemenea evenimente. mufa.