View What? in a larger map

Vineri 13 - Blesteme!

Blesteme, mâine e Vineri 13! În legătură cu asta vreau să vă zic două lucruri:
1. Blesteme! Vineri 13 nu poarta ghinion.
2. Ascultaţi piesa dedicată cu ocazia acestei zile:



În legătură cu Vineri 13 hai să vedem cum stă treaba, şi de ce se zice că poartă ghinion. Accentuez cuvântul "se zice" pentru că nu e chiar aşa. Din punct de vedere al superstiţiilor vorba vine că Vineri 13 aduce noroc bun sau rău. Da, ai citit bine, Vineri 13 poate aduce noroc bun.

Triskaidekafobie aşa se numeşte fobia, vine din greacă alăturând cuvintele Vineri şi treisprezece şi fobie. Ţin să accentuez fobia este frica neraţională de un anumit lucru. Nu exista raţiune în miturile legate de Vineri 13.

Totuşi de unde a început? Documente istorice privind superstiţiile legate de această zi nu apar decât prin secolul 19. Numerologi considera numărul 13 un numar debalansat, find roata în plus la căruţă a numărului 12 care reprezintă completul.
Nişte legende nordice asociază Frigga un zeu de al lor cu numele zilei de Vineri (Fridaz), iar după ce ţările nordice au fost creştinizate Vinerea era considerată Sabatul Vrăjitoarelor.

Teoria care stă cel mai bine în picioare este legată de Cavalerii Templieri. Care după 2 secole de la înfiinţarea lor au devenit foarte puternici, astfel Regele Filip a ordonat o arestare în masă a Cavalerilor Templieri în data de Vineri 13 Octombrie 1307.

Mai multe informaţii aici.

Şi ca să fiţi liniştiti statistic vorbind în datele de Vineri 13 se produc mai puţine accidente ca în restul zilelor.

Anul ăsta putem testa teoria mea conform căreia dacă profiţi de Vineri 13 vei avea doar noroc. Avem de 3 ori anul aceste Vineri 13, în Februarie, în Martie şi în Noiembrie.

Baftă!

1 răspunsuri:

glad to hear that! si io am o zi super mai putin 2 chesti .. nu exista mobi in Lineage2 si ma dispera (fix acum), si nu stiu pe unde ii Adrina.

Da deseara cu niste beri goale totu e mai roz