View What? in a larger map

Festivalul Basarabia 2009

Am aşteptat un an să prind din nou acest festival. Acum este la ediţia a VI-a. Festivalul Basarabia este organizat de Grupul de Iniţiativă Basarabeană pe data de 27-29 martie 2009. Festivalul va cuprinde multe expoziţii fotografice, lansare de carte, târg de ONG-uri şi competiţii sportive.

Cei cu festivalul basarabia? E simplu, e un festival făcut pentru a comemora Unirea Basaraiei cu România. În 29 martie 1918, adică acum 91 de ani, românii de ambele părţi ale Prutului, de bună voie s-au unit. Grupul de Iniţiativă Basarabeană, doreşte prin acest festival să răspândească şi să încurajeze multiculturalitatea:

Conştientizăm rolul pe care îl are municipiul Cluj-Napoca ca şi nucleu cultural şi centru universitar european. Din acest motiv, intenţionăm ca prin promovarea valorilor şi tradiţiilor basarabene să contribuim la dezvoltarea multiculturalismului şi îmbogăţirea valorilor culturale şi sociale.
Ca de fiecare dată de la Festivalul Basarabiei nu lipseşte concertul. Fiţi pe pace şi bucuroşi, şi ăn acest an, vor fi formaţii bune.

Concertul va fi duminică de la ora 18:00 în parcarea de la Iulius Mall. Vor concerta: El-Radu, Hip-Not, Snails, din păcate şi Cătalin Josan şi atracţia serii bineînţeles Alternosfera.

Va fi un concert foarte frumos, pe care merită să îl vedem, să sperăm doar că nu va fi vreme urâtă.




2 răspunsuri:

documenteaza-te bine, am citit undeva ca s-a anulat concertul de duminica. nu mai stiu unde.

yup your right. da ma asteptam sa anunte pe site la gibc. oricum pacat