View What? in a larger map

ANGAJAT sau ANGAJATOR? Prefer ANTREPRENOR!

ES

ANGAJAT sau ANGAJATOR? Prefer ANTREPRENOR!

Antreprenoriatul inseamna mai mult decat sa fii patron sau sef; inseamna sa gandesti intr-un anumit fel, sa iti asumi riscuri, sa gandesti inovativ.

ENTREPRENEURSHIP SCHOOL, 30 noiembrie-5decembrie, iti pregateste o saptamana de training-uri, sesiuni de coaching si de networking care sa te ajute sa iti dezvolti un plan de afaceri impreuna cu prietenii tai pe care ulterior sa ni-l prezinti pentru a castiga o suma care sa-ti permita sa incepi AFACEREA TA, AFACEREA VOASTRA!

De ce sa particip?

Pentru ca:

  • Am/ pot avea o idee de afacere buna;
  • Primesc consultanta de la antreprenori din Cluj (JCI);
  • Am sansa sa castig primul salariu din afacerea mea;
  • Am 2-4 prieteni care mi-ar putea deveni „parteneri";
  • Aflu solutii de finantare;
  • Mi se ofera suport de resursa umana de care as avea nevoie în business-ul meu;
  • Am sansa sa particip intr-un program de mentorat;
  • E GRATIS
  • Am initiativa!
  • Vreau sa invat!
  • Am curajul sa fac aceste lucruri!

Pentru inscrieri si informatii aditionale accesati site-ul: es.myaiesec.ro

DEADLINE APLICARE: vineri, 27 noiembrie, ora 21:00.

PROIECT COFINANTAT DE MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI, DIRECTIA GENERALA PROGRAME PENTRU STUDENTI.

Proiect desfasurat de AIESEC Cluj Napoca in colaboare cu:

AIESEC_logo_bwantet MTSlogo Tineri Antreprenori(2)Logo JCI ClujNapoca_varianta short 2 Stema-Romaniei-color CCS

Citeşte mai departe...

Femeile de servici

Fobiile pot apărea din cele mai ciudate chestii. Ieri învăţam la Psihologie despre Joseph LeDoux care a descoperit că învăţarea emoţională poate fi făcută şi pe cale corticala cât şi pe cale subcorticala, mai anume de către complexul amigdalian. Acum pe înţelesul tuturor: Atunci când ai o frică (o emoţie) această poate să apăra pe cale corticale (se formează în cortex) adică e raţională. Vedem, auzim, mirosim, simţim ceva ce ne sperie. Sau mai repede este un alt mecanism prin care se poate instaura frică, prin complexul amigdalian, care declanşează frică inaitne că tu să poţi procesa logic dacă ar trebui sau nu să îţi fie frică.

De aici apare frică de clovni, de vrăbiuţe, de lifturi sau mai ştiu eu ce chestii care sunt defapt (raţional gândind) inofensive. Uite mie cred că îmi apare o nouă fobie, anume fobia de femeile de servici!

Regandindu-mă la motivul pentru care tresar de fiecare data când apăr femeile de servici din malluri/supermarketuri pe lângă mine, am ajuns să categorisesc aceste femei de servici în 4 categorii.

1. Roşcatele
Se prezintă cu o vârstă aproximativă de 30-50 de ani, au părul pus pe bigudiuri şi vopsit roşcat, foarte rar blond (dar tot în categoria roşcatelor intră)

2. Uscăţivele
Sunt deobicei trecute de 40 de ani, sunt foarte slabe şi au părul cărunt tuns ori periuţa ori pus tot pe bigudiuri. Sunt excesiv de uscăţive, au faţă trasă şi arată că şi fantomele conteselor moarte de demult. Unele specimene prezintă chiar şi dinţi lipsă sau 2 dinţi mari şi galbeni în faţă.

3. Grasele
Sunt de la 40 de ani în sus, rotunde, sau formă de elipsă dar foarte apropiată de cerc. Sunt deobicei mai mici de statură şi se mişcă legănat. Acestea par cele mai inofensive, dar aveţi grijă de glasul lor, va poate impietrii mai rău decât glasul sirenelor (nu că ar semăna chemarea lor cu cea a sirenelor)

4. Igor-elele
Spun asta pentru că seamănă cu Igor adjunctul lui Frankenstein. Sunt deobicei cocosate, cărunte şi foarte mici de statură (probabil din cauza cocoasei). Şi ce e foarte înfiorător la ele e capacitatea lor de a se deplasa fără să le auzi şi să apăra brusc în spatele tău. PANICĂ!

Sper să îmi dispară fobia totuşi în ceva vreme.




Citeşte mai departe...

AIESEC experiențe noi

Uite că am scris și eu un post, după mai bine de o lună. Un post foarte informativ în care vă povesteam despe Lună și desper NASA și alte lucruri mondene importante și de actualitate și în schimb am primit 12 vizitatori.

Poate ați observat s-au poate nu, că blogul ăsta ori despre ce ar vorbi, îmi cam urmărește îndeaproape viața și experiențele prin care trec eu. În ultima vreme, pentru că nu v-am mai scris nu înseamnă ca am fost mort sau am prins și eu gripa porcină. Motivul pentru care am fost absent a fost că în viața mea au năvălit o groază de lucruri noi, pentru care am avut nevoie de puțin timp, ca să le asimilez și să mă obișnuiesc cu grandoarea lor.

Eh, și încă nu v-am zis nimic despre AIESEC. Despre asta trebuia să vă scriu lunea asta, dar am fost prea leneș. Acum promit că mă revanșez și vă povestesc ce era de povestit la începutul săptămânii.

Povestea începe în 2008 când am participat ca liceean la un program numit Word Citizenship 2008, organizat de AIESEC. Atunci am aflat ce înseamnă AIESEC și cine sunt ei. Cel puțin așa credeam. Știam pe vremea aia că AIESEC este o asociație internaționala de studenți foarte cunoscută care te pregătește să devi un om mare, ajutându-te să te dezvolți personal și să îți întărești calitățile.

Am așteptat să devin student și am aplicat și eu în rândul celor din AIESEC și am fost acceptat. Iei! La o săptămână după ce am intrat a fost organizat RTS-ul.(Regional Training Seminar)

Am spus că nu ar trebui să lipsesc de la acest seminar așa că mi-am luat mâncarea de la gură am pus bani jos și am plecat cu ei. La RTS am fost 3 Comitete Locale, Clujul, Tg. Mureș și Sibiu. A durat 4 zile și 3 nopți de petrecere. Aici vine momentul clișeeic (dacă există cuvântul) în care vă spun că nu pot să scriu și să descriu în cuvinte cât de superb a fost. Și e adevarat, nu vă pot descrie distracția și emoțiile pe care le-am simțit acolo, dar vă pot spune ce am făcut în mare.

Am cunoscut oameni interesanți și deschiși, din încă două orașe. M-am distrat cu ei, și am ajuns să văd ce înseamnă unitatea a 3 locale, care se susțin între ele și care până la urmă au fost aduse laolaltă de prietenie. Au fost jocuri multe, unele interesante alte distractive, care te-au pus să gândești sau care te-au făcut să îți descoperi calități pe care nu credeai că le ai. Am povestit deja de prea multe ori experiența mea de acolo și acum parcă nu mai am răbdare să o mai scriu încă o dată. Dar cam la asta se rezuma.

Acum întors în Cluj, fac parte dintr-o echipă împreună cu care lucrez pe un proiect OGX Blog Cluj. E incredibil câte idei noi pot să vină la crearea unui blog, când lucrezi într-o echipă. Va fi un blog informațional, care se va adresa membrilor AIESEC, dar o să vă dau și vouă linkul să ma dau mare.



Citeşte mai departe...

S-a descoperit apă pe Lună!

Citisem acum câteva săptămâni pe Descopera.ro despre sonda LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) și ce vroiau să facă. Idea lor era destul de simplă să bombardeze luna, iar apoi chiar în norul care s-a ridicat din respectiva explozie să intre imediat o sondă care să verifice dacă este sau nu apă în norul respectiv.

Mai țin minte că citisem asta cu 7 ore înainte ca sonda să facă impact și era chiar și un link către site-ul de la NASA să putem vedea chestia live.

Practic uitasem de idea cu LCROSS, dar azi am văzut pe Google anunț care spune că s-a găsit apă pe lună. Nu știu exact de ce, dar m-am încălzit din interior. Am citit un articol două pe tema asta și am intrat repede să vă scriu, să nu ratez.

Sonda LCROSS a găsit apă pe Lună în cantități mai mari decât se așteptau oameni de știință de la NASA. Ei au declarat că v-a mai dura câtva timp până vor analiza complet datele. De asemenea pe lângă apă au mai găsit și alte elemente interesante. Cercetătoriilor li s-au adeverit predicțiile conform cărora în partea întunecată a Lunii, în craterele înghetate se pot ascunde dovezi a miliarde de ani.

Cantitățile mari de apă găsite au ridicat două teorii până în momentul de față. Una spune că această apă provine de la comete care s-au ciocnit dea lungul anilor de Lună, iar cea de a doua spune că apa provine chiar de pe Lună și se datorează unei activități interioare a acesteia.


Părțile pozitive ale chestiei ăstea, sunt că această descoperire se zice că îi cam motivează pe cei de la NASA să înființeze o bază permanentă pe Lună. Având în vedere că până acum doar 12 oameni au călcat pe Lună și ultima data asta s-a întâmplat în '72, eu aș zice că ar cam fi cazul. Și dacă credeați că NASA are bani să facă orice, ei uite ca aparent chestia care îi ține în loc momentan sunt fondurile insuficiente, dar având în vedere că planurile NASA sunt ca oameni să ajungă acolo până în 2020 pentru a face acea bază care să îi ajute la viitoare cucerire a planetei Marte, eu zic că mai au câtva timp să strânga câteva miliarde-biliarde de dolari/euro.

Eu sper totuși să ajung să îmi cheltuiesc prima pensie pe Lună. E un vis de al meu și sper să fie realizabil.

Citeşte mai departe...